voor 2 personen, 380 kcal
ingrediënten
200 gram tofu, in blokjes
100 gram volkoren couscous
1 tomaat, in blokjes
1 gele paprika, in blokjes
1 rode paprika, in blokjes
1 eetlepel kappertjes
1 eetlepel olijfolie
peper
munt, naar smaak
bereiding
Doe de couscous in een kom. Breng een kopje water aan de kook en giet het water bij de couscous. Laat de couscous 6 minuten rusten.
Roer dan de korrels los met een vork.
Verwarm de olie in een koekenpan en bak de tofu rondom goudbruin.
Voeg de tofu toe aan de couscous samen met de tomaat, de paprika’s, de kappertjes en peper. Meng voorzichtig. Serveer met de muntblaadjes.
Dit gerecht is ideaal in de stabilisatiefase als meeneemlunch met een soep uit de afvalfase.
De volkoren couscous kun je natuurlijk ook vervangen door bloemkoolcouscous. Dan kun je het gerecht ook eten in fase 1.